Vaření sirupu.
Datum publikování: 27.06.2024
Už tady máme zase období, kdy všechno kvete a byliny mají největší sílu. Proto jsme si nasbírali meduňku.
Postup se nemění. Máme ho již zajetý a osvědčil se nám.
- Vodu uvařte a nechte vychladnout. Mezitím si nasbírejte meduňku nebo máto, umyjte ji a nakrájejte nebo natrhejte na cca 10cm části a dejte do hrnce. Klidně můžete naplnit i 2l hrnec plný meduňky,
- poté přidejte 30 g kyseliny citrónové, 2 umyté biocitrony nakrájené na kolečka a nechte 24 hodin v chladu odstát,
- na druhý den výluh přeceďte, přidejte 2 kg třtinového cukru a rozmíchejte,
- následně naplňte do skleněných lahví a uchovávejte v lednici. Řeďte dle vlastí chuti.
Vše už nám jde od ruky.