Přeskočit na obsah
logo Ostrava

Vaření sirupu.

Datum publikování: 27.06.2024

Už tady máme zase období, kdy všechno kvete a byliny mají největší sílu. Proto jsme si nasbírali meduňku.

Postup se nemění. Máme ho již zajetý a osvědčil se nám.

  1. Vodu uvařte a nechte vychladnout. Mezitím si nasbírejte meduňku nebo máto, umyjte ji a nakrájejte nebo natrhejte na cca 10cm části a dejte do hrnce. Klidně můžete naplnit i 2l hrnec plný meduňky,
  2. poté přidejte 30 g kyseliny citrónové, 2 umyté biocitrony nakrájené na kolečka a nechte 24 hodin v chladu odstát,
  3. na druhý den výluh přeceďte, přidejte 2 kg třtinového cukru a rozmíchejte,
  4. následně naplňte do skleněných lahví a uchovávejte v lednici. Řeďte dle vlastí chuti.

Vše už nám jde od ruky.