Úterní kuchyňka
Datum publikování: 02.02.2023
Pořád nás trápí nachlazení, nemůžeme se zbavit kašle. Proto jsme tentokrát měli kuchyňku každý na svém úseku a ten nejvíc nachlazený úsek odpočíval.
Jablka jsme v akci, tak jsme neodolali a upekli si jablečný závin, ale pozor tentokrát nebyl s hotového listového těsta. Inspiraci jsme našli v pořadu „Kluci v akci“
(Cituji: Recept na tento štrůdl je z kuchařky mojí babičky, velmi křehký, voňavý, plný ořechů. S těstem se pracuje velmi dobře, má až gumovou konzistenci, takže jej můžete lehce vyválet dotenka, aniž by se trhalo. Není s ním tak velká práce jako se závinem taženým, nicméně výsledek je vynikající. Jablíčka krájejte i se slupkou na tenké plátky, jsou pak v závinu krásně vidět i cítit, jejich kousky nepustí tolik šťávy jako jablka strouhaná. Každý krok má své opodstatnění, jinak by nebyl tak šíleně dobrý).
U těsta jsme se drželi přesně receptu a je to pravda dobře se s ním pracuje, je vláčné a jde vyválet do tenka, což pro nás byla výzva. Náplň tvořily hlavně jablka, která se tentokrát nestrouhala, ale krájela na tenké plátky, ořechy ani rozinky jsme tentokrát do náplně nedávali.
Výsledek byl famózní na pohled i chuťově velice povedený štrůdl. Zařadíme ho do našich receptů.
Na dodržování receptu dohlížely nutriční studentky, které nám v případě potřeby vždy dobře poradí.