KUCHYŇKA.
Datum publikování: 03.09.2024
V úterý na Zelené se peklo. Byla to jediná ulice na které se ještě nedělaly ty výborné koláče.
Jeden plech švestkový a druhý jablkový a jelikož je na úseku paní BZL nebyla problém ani tato varianta. Takže se loupalo, škrábalo a vypeckovávalo u toho jsme si zavzpomínali jakou mouku na co jsme používali. Která se hodí nejlépe na drobenku a proč.
Co se za našich mladých let peklo v neděli a jestli vlastně pečení podléhá módě. A zjistili jsme, že asi ne. Většinou se u pečení snažíme spotřebovat sezónní ovoce, tím pádem pečení podléhá zrovna tomu co zraje.
Procvičila se jemná motorika, trochu díky vzpomínání i paměť, ale hlavně se potvrdilo, že jídlo vždy potěší. Díky povedeným koláčům bylo jasné co si dáme na odpolední svačinu.