Kotlíkový guláš.
Datum publikování: 15.11.2024
Čtvrtek 7. 11. patřil kotlíkovému guláši. Už ráno se venku zatopilo pod kotlem a zahradou se od altánu linula příjemná vůně. Nejdřív cibulkového základu a potom už i samotného guláše.
Na jeho přípravu se použilo jak hovězí, tak vepřové maso a na závěr šly do kotlíku brambory.
Nastala fáze dochucování, to bylo u altánu nejvíce zvědavců. Chodili jsme tam postupně všichni se koukat a míchat. Možnost podílet se na přípravě takové, dobroty jsme si nemohli nechat ujít.
Počasí nám přálo, svítilo sluníčko. Už sice nebylo teplo, ale kdo by čekal v listopadu teplý den? Oblékli jsme se a chodili se dívat na to, jak se guláš vaří, pánové si dali něco ostřejšího na zahřátí.
Odpoledne se sešli rodiny, a protože sluníčko svítilo a vítr ustal, všichni jsme se bavili na zahradě domova. Bylo to velice příjemné, přišlo hodně rodin, takže se bylo s kým bavit. Také bylo co jíst a pít. Naše paní kuchařky se postaraly o buchtu. Paní nutriční vyrobila výborný alko a nealko svařák. Skvělou atmosféru si užili jak rodiny, tak pozvaní hosté.
Někteří z nás si dali guláš venku v altánku a jiní si šli sníst tu dobrotu do tepla kulturní místnosti. Tam se pouštěl Karel Gott. Akce skončila, až se vypil všechen svařák, to už byla venku tma. Bylo to bezva, už se těšíme na příští rok.