Kotlíkový guláš.
Datum publikování: 25.11.2023
Páteční den patřil kotlíkovému guláši. Už od rána jsme se na něj těšili. V 8 hodin se venku zatopilo pod kotlem a potom už to začalo podle přidávaných surovin se totiž z altánu linula příjemná vůně jídla.
Suroviny už byly od brzkých ranních hodin nakrájeny. Cibule šla na řadu jako první a dala si na čas, dlouho se míchala. Potom přišlo do kotle hovězí maso to se míchalo až do změknutí, následovalo vepřové maso a nakonec brambory.
Nastala fáze dochucování, to bylo u altánu nejvíce zvědavců. Chodili jsme tam postupně také i my, všichni, vždyť jsme si takovou akci nemohli nechat ujít. Byla zima, takže ten, kdo se chtěl provětrat tak se chodil dívat ven a příležitostně i pomoci míchat. Ten, komu se do té zimy nechtělo se koukal z okna. A že se bylo na co koukat.
Odpoledne jsme se skoro všichni ke guláši prošli, dostali jsme svařák podával se alkoholický i nealko. Protože i přes tento lahodný nápoj bylo venku zima nakonec všichni skončili v kulturní místnosti, kde nám k poslechu hrál harmonikář s trubkou a vozembouchem.