Jídlo do ruky a moc dobrá večeře.
Datum publikování: 26.11.2023
Jsme moc rádi, že naše kuchyně připravuje vybraným klientům jídlo do ruky. Díky tomu mohou být klienti více samostatní v jídle a tím pádem mít z jídla větší požitek.
Něco málo o tom co je BON APPETIT – JÍDLO DO RUKY:
Dobré jídlo je takové jídlo, které bylo připraveno s úctou k surovinám a které je podáváno s úctou ke strávníkům. Naším cílem je, aby naši klienti byli spokojení.
Posláním každého zařízení sociálních služeb vedených zodpovědným způsobem je poskytovat péči zachovávající důstojnost, identitu klientů, kontakt s jejich rodinou a kulturou, s přihlédnutím k měnícím se potřebám každého jednotlivce. Hlavním smyslem zavádění jídla do ruky je podpora sebeúcty klientů a maximální využití jejich schopností. S touto formou stravy usilujeme o co nejdelší uchování soběstačnosti klienta podat si stravu samostatně. Strava je celistvá, nemastná a nelepkavá.
Při podávání stravy na úsecích sledujeme reakci klienta a také množství dojedené porce. Vždy je velice důležité daný pokrm slovně představit.
Inspiraci čerpáme ze skvělé knížky Bon appetit: radost z jídla v dlouhodobé péči, kterou vydala Česká alzheimerovská společnost.
Všem klientům moc chutnala tato varianta studené večeře.
No a o tom, že to děláme s láskou není pochyb i na bábovce to jde vidět.