Přeskočit na obsah
logo Ostrava

Oslava 50 Domova Magnolie

Datum publikování: 22.06.2021

Akce začala ve 14.00, paní ředitelka pozdravila hosty ze sociálně zdravotního odboru MMO v čele s panem Mgr. Zdeňkem Živčákem, starostu našeho obvodu pana Richarda Čermáka a v průběhu akce se připojil náměstek primátora pan Ing. Zbyněk Pražák, Ph.D. Po proslovech vypukla oslava, všichni zúčastnění se dobře bavili, nejen děti, ale i klienti, jejich rodinní příslušníci a hosté si prošli stanoviště se sportovními disciplínami. Začínali na tatami, které nám zapůjčily a předvedly na něm své umění trenérky,  ostravské judistky z klubu PRO JUDO – Adéla Martínková (trojnásobná mistryně ČR, několikanásobná medailistka z mistrovství ČR a účastnice evropských pohárů),Kristýna Ďurinová a naše paní ředitelka. Mladý klub juda v Ostravě nehraje na nejvyšší místa na mistrovství Evropy, ale na přátelskou atmosféru, práci s dětmi i dospělými a výuku nejkrásnějšího sportu/bojového umění na světě. Z téhož klubu nás poctil svou návštěvou Pavel Kohn, ale judu se ten den nevěnoval.

Pavel Kohn je písničkář z Ostravy, skládá vlastní písně a vystupuje s kytarou. Často hraje písně Karla Kryla, ale většinu vystoupení tvoří jeho vlastní písně. Píseň pro Domov Magnolie napsal na prosbu Andrey Gibejové, ředitelky domova. Cílem bylo podtrhnout atmosféru cihlových staveb ve Vítkovicích, péči o staré lidi a děti, které jsou pokračovateli našich životů.

Všichni, kteří měli zájem, se také mohli vyfotit na památku ve fotokoutku, děti využily kresbu na obličej a nejen ony :)), po soutěžích všichni dostali památeční medaili a srdíčko na památku.

Ke skvělé atmosféře nám přispělo krásné počasí, dobrá nálada, hudba a zpěv od pana Švidrnocha a pěveckého sboru „Ostravská klika“. Pochutnali jsme si na párcích na ohni, kávičce a zmrzlině od přátel z „Mental kafé“.  Prostě bezva domácká oslava.

Touto cestou děkujeme všem, kteří se na přípravách a průběhu akce podíleli, včetně pedagogů a dnes již bývalých, úspěšných studentů historicky prvního oboru ošetřovatel SZŠ Ostrava – Vítkovice.

Kolektiv zaměstnanců Domova Magnolie.