KUCHYŇKA.
Datum publikování: 13.09.2024
V úterý 3. 9. jsme se pustili do výroby šneků s listového těsta. Vytvářeli se dvě varianty. První: anglická, sýr, kečup, oregano a druhá: sýr niva, kečup a čerstvá bazalka.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Těsto potřeme kečupem a posypeme oreganem. Celou plochu potřeme kečupem, posypeme oreganem, poklademe anglickou, sýrem dle chuti. Druhá varianta se potřela kečupem, posypala sýrem a pokladla se na ni čerstvá bazalka.
Těsto s náplní srolujeme do rolády. Roládu krájíme na asi 1 cm silné plátky, které poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180 °C dozlatova, asi 20 minut.
Při vaření zapojujeme jak jemnou motoriku a krátkodobou paměť, tak při vzpomínání i dlouhodobou paměť a nakonec při degustaci hotového jídla přijde na řadu i chuť.
A nám to tedy chutnalo.